• Fradrag på kunst - Helt enkelt.

  Fradrag på kunst - Helt enkelt.

  Som virksomhed har du mulighed for at få fradrag på kunst. For at du kan trække kunst fra i skat gælder der en håndfuld regler. Alle værker vi har i galleriet, lever op til reglerne om fradrag på kunstkøb. Afskrivningen sker med 25% om året, eller i samme år hvis kunstindkøbet er under 14.100 kr. eller mindre pr. købt kunstværk. (2020)

  Reglerne for afskrivning af kunst:

  1. Det skal være originale værker og første gangs køb. Du kan altså ikke få samme skattefordele på værker der har været handlet før. Dette gælder for at sikre bedre vilkår for kunstnerne.
  2. Kunstværkerne skal hænges op eller opstilles i virksomhedens lokaler. Herved gælder samme regler som afskrivning af f.eks. inventar. 25% om året.
  3. Kunstværkerne må ikke være skabt af familiemedlemmer eller på anden måde nærtstående til virksomhedsejerne.
  4. Fotografier og tryk skal være i nummererede og signeret af kunstneren.
  5. Ved leje af kunst vil man ofte kunne trække det fra som almindelige driftsomkostninger. Vil du leje kunst til din virksomhed så skriv eller ring for et uforpligtende tilbud.

  Hvorfor investere i kunst til din virksomhed? Der kan være flere grunde til at købe kunst til firmaet. Som Gallerist og ukuelig kunstelsker mener jeg at kunsten rolle er at vække rum til live. Kunstværker er en del af den historie vi gerne vil fortælle ligesom de møbler og lamper vi vælger, eller det tøj vi går i. Original kunst signalerer seriøsitet og kvalitetsbevidsthed, så hvorfor gå på kompromis med masseproducerede plakater når du kan få den ægte vare. Det er vigtigt signal at kunne skille sig ud fra sine konkurrenter ved at vise dannelse og overskud.

  Hvis du vil vide mere om skattefradrag på kunst vil jeg anbefale at kigge på BDO’s ”Kunst med skattefordel” : https://www.bdo.dk/getmedia/b95aea8d-8d48-4961-99e7-1b3755e68f60/Kunst-med-skattefordele-2020.pdf.aspx

  Det er altid en ære at få lov til at samarbejde med virksomheder om at finde lige præcis den kunst der passer til deres brand.

  • June Bech