Kunstblog

 • Giv kunst i gave.

  Giv kunst i gave.

  Kunst er en gave for livet.

  Man vil altid knytte et kunstværk til den person man fik det af. Det er en smuk måde at udødeliggøre et venskab eller en familierelation. Hvem vil ikke gerne sidde som halvfemsårig og se på smukke malerier og mindes at man fik det af sin kære mor eller bedste veninde.

  Du skal købe kunst i gave til dem du elsker fordi et kunstværk kan holde resten af livet. Derved køber du ikke bare noget der er smart her og nu, men noget der kan udvikle sin affektionsværdi over tid.

  Det kan være svært at finde en gave til kæresten. Særligt hvis det er ”gaven til manden der har alt”.

  Vi ender for ofte med at købe en gave der aldrig bliver brugt. Så kan man lige så godt lade være. I en tid hvor vi skal være ansvarsbevidste forbrugere er der meget fokus på at købe bæredygtige gaver. 

  Frygten for at købe noget der ikke passer ind, kan være en bekymring. Men hvis du kender din familie og venner har du også et godt indtryk af hvad de kan lide. Vil du være på den sikre side så kan du altid give et gavekort i gave.

  Hvis din ven eller veninde har en gallerivæg, er et lille kunstværk den perfekte gave. Køb ham eller hende et lille maleri eller fotoværk der kan udvide billedvæggen. På den måde vil du altid hænge der på væggen og minde om jeres gode forhold.

   For mig er kunst den perfekte gave til en du holder af.

   

  Galleri June Bech. Galleri Aarhus.

   

  Keywords: Kunst i gave. Bedste gave. Gaveide. Bryllupsgave. Kunst i bryllupsgave. Kærestegave. Forkæl kæresten. En gave for livet. Gave der betyder noget. Vælg selv gave. Gavekort til kunst. Gallerivæg. Gave til ham. Gave til veninde. Gave til bedste veninde. Fødselsdagsgave.

 • Hvad skal du udsmykke hjemmet med?

  Hvad skal du udsmykke hjemmet med?

  Hvad skal du udsmykke hjemme med? Malerier, litografier, fotografier, plakater?

  Når kunsten på væggene begynder at tale sammen ved man at man har gjort noget rigtigt. Men skal man gå efter ensretning i udtrykkene eller det kontrapunktiske? Det kan være svært at afgøre på forhånd om et oliemaleri i stærke farver fungere med et sort hvidt kunstfotografi. Min erfaringer er at du sagtens kan blande maleri og foto selvom det stilistisk stikker i hver sin retning. Den måske største kunsttrend i øjeblikket, gallerivæggen, er nok beviset på hvor godt et resultat det giver at blande forskellige materialer og stilarter. 

  Gallerivæg, eller billedvæg; En væg med 10 – 15 gode kunstværker der skaber en sammenhængende mosaik på din væg.

  I mit private hjem hænger der en blanding af både malerier, fotografier og litografier. I begyndelsen var jeg bange for at blande oliemaleri og fotokunst sammen, men det har med tiden vist sig at kunstværker der er helt forskellige begynder tale sammen så snart de kommer op at hænge ved siden af hinanden. Det er fantastisk at opleve at vidt forskellige værker kan fungere sammen.

  Hemmeligheden er at vælge værker af høj kvalitet. Jeg går altid selv udenom plakater med mindre der er tale om nogle virkelig fede gamle vintageplakater. Det er ikke nødvendigvis prisen der afgør om et kunstværk er af en høj kvalitet. Det er i mine øjne en blanding af håndværk og historie. Fortæller billedet en historie og er håndværket i topklasse? Form og indhold er ofte et udtryk man bruger til at vurderer kunstnerisk kvalitet. Indhold – Er fortællingen. Formen er det håndværksmæssige. Hvis den objektive vurdering ikke interesserer dig så følg dig hjerte.

  Hvor skal man begynde? Ikke alle har et kæmpe budget til at købe kunst. Men prioriterer man at investere i kunst så kan de fleste være med. Ser du i vores katalog kan du finde originale kunstværker fra 600,-. Her kan man altså købe kunst på SU. Man kan også sagtens finde gode ting til sin gallerivæg på genbrug. Jeg har selv fundet både originaltegninger og litografier på genbrug jeg bruger i min private gallerivæg. Jeg interesserer mig ikke så meget for de her landskabsmalerier man kan finde i enhver kirkens korshær. Til gengæld lyser mine øjne op når jeg finder noget der er så skævt at du ikke finder det i noget lokalt galleri.

  Små malerier gør sig godt på en kunstvæg. Lige nu har vi en serie af kultegninger og blæk malerier af Mads Christoffer Reinke Oxholm i trærammer der ville gøre sig fantastisk til en gallerivæg. Kom forbi galleriet og se hvad vi har, eller kig i kataloget. Hvis du har brug for kunstrådgivning er telefonen altid åben.

  Tak fordi du har læst med. 

  Kh June Bech.

  Galleri June Bech. Aarhus. Danmark.

  Keywords: Gallerivæg, Gallerivæg over sofa, Fotovæg, Kunstvæg, Billedvæg, Gallerivæg hvordan, Billedvæg. 

 • Fradrag på kunst - Helt enkelt.

  Fradrag på kunst - Helt enkelt.

  Som virksomhed har du mulighed for at få fradrag på kunst. For at du kan trække kunst fra i skat gælder der en håndfuld regler. Alle værker vi har i galleriet, lever op til reglerne om fradrag på kunstkøb. Afskrivningen sker med 25% om året, eller i samme år hvis kunstindkøbet er under 14.100 kr. eller mindre pr. købt kunstværk. (2020)

  Reglerne for afskrivning af kunst:

  1. Det skal være originale værker og første gangs køb. Du kan altså ikke få samme skattefordele på værker der har været handlet før. Dette gælder for at sikre bedre vilkår for kunstnerne.
  2. Kunstværkerne skal hænges op eller opstilles i virksomhedens lokaler. Herved gælder samme regler som afskrivning af f.eks. inventar. 25% om året.
  3. Kunstværkerne må ikke være skabt af familiemedlemmer eller på anden måde nærtstående til virksomhedsejerne.
  4. Fotografier og tryk skal være i nummererede og signeret af kunstneren.
  5. Ved leje af kunst vil man ofte kunne trække det fra som almindelige driftsomkostninger. Vil du leje kunst til din virksomhed så skriv eller ring for et uforpligtende tilbud.

  Hvorfor investere i kunst til din virksomhed? Der kan være flere grunde til at købe kunst til firmaet. Som Gallerist og ukuelig kunstelsker mener jeg at kunsten rolle er at vække rum til live. Kunstværker er en del af den historie vi gerne vil fortælle ligesom de møbler og lamper vi vælger, eller det tøj vi går i. Original kunst signalerer seriøsitet og kvalitetsbevidsthed, så hvorfor gå på kompromis med masseproducerede plakater når du kan få den ægte vare. Det er vigtigt signal at kunne skille sig ud fra sine konkurrenter ved at vise dannelse og overskud.

  Hvis du vil vide mere om skattefradrag på kunst vil jeg anbefale at kigge på BDO’s ”Kunst med skattefordel” : https://www.bdo.dk/getmedia/b95aea8d-8d48-4961-99e7-1b3755e68f60/Kunst-med-skattefordele-2020.pdf.aspx

  Det er altid en ære at få lov til at samarbejde med virksomheder om at finde lige præcis den kunst der passer til deres brand.

  • June Bech